LEZING GEANNULEERD - VERPLAATST NAAR VOLGEND SCHOOLJAAR - BEGIN SEPTEMBER WORDT NIEUWE DATUM GECOMMUNICEERD

ACHTERGROND - INHOUD LEZING

Jimmy Kets studeerde in 2001 af aan Sint-Lucas Antwerpen in de afdeling Illustratieve Vormgeving. Onmiddellijk daarna ging hij bij de krant ‘De Morgen’ aan de slag als persfotograaf. In 2009 maakte hij de stap naar ‘De Standaard’. Jimmy Kets legt naast zijn commercieel werk een artistiek parcours af.
De rode draad doorheen het fotografisch werk van Kets is het ‘leven van de Westerse mens’. Hoe spendeert deze zijn vaak zuurverdiende vrije tijd? Hierbij maakt Kets beelden die het louter documentaire overstijgen en een metaforische betekenis krijgen.
De fotografie van Kets kenmerkt zich door een vleugje surrealisme en humor, een sterk gevoel voor kleur en een aandacht voor betekenisvolle details. Kets kaapte ook tal van fotoawards weg.
In 2013 ging Kets zijn eerste documentaire film ‘OdysSea‘ in première, deze schetst een intimistisch portret van Belgisch Magnum fotograaf Carl De Keyzer. Voor de film ‘Harry Gruyaert, Photographer’ deed hij het camerawerk. Momenteel werkt Kets aan een documentaire film over 3 varkens.

Jimmy Kets

INSCHRIJVEN LEZING

DATA - LOCATIE - INSCHRIJVING

De lezing gaat door op woensdag 18 maart 2020
Van 18u30 tot 20u30

Luca School of Arts Campus Narafi
Victor Rousseaulaan 175
1190 Brussel

De toegang voor de lezingen bedraagt 8 euro per persoon en per lezing.
Voor 30 euro kan je de 6 lezingen bijwonen.
Betaling aan de ingang van de lezing via Bancontact.

Voor studenten en cursisten van de deelnemende scholen
is de toegang gratis.

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.